Linnen wassen: hoe kun je dat het best doen? Sommigen vertellen dat dit kan op 40 graden en dat je een colbert net als een overhemd of een jasje met het normale programma kunt wassen. Wat is er waar en hoe zorg je ervoor dat jouw linnen kleding zo lang mogelijk mooi blijft? We zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

5 tips om het goed te doen

Hoe moet je linnen wassen en op hoeveel graden kun je dat het best doen? Wij leggen het je uit:

 1. Linnen wassen: halfvolle trommel
  Wil je linnen wassen? Doe niet te veel colberts, overhemden en andere linnen kleding bij elkaar. Was in maximaal een halfvolle trommel en houd lichte en donkere kleding apart. Was de kwetsbare kleuren altijd met de hand.
  1. Gebruik een mild wasmiddel
   Gebruik een mild wasmiddel en een wasverzachter die je lekker vindt ruiken.
   Tip: voeg was azijn toe om linnen te wassen. Dat maakt de stof weer lekker zacht.
  1. Kies een geschikt wasprogramma
   Kies om linnen te wassen een wasprogramma dat lang weekt, kort wast, spoelt en kort centrifugeert. Op die manier houd je jouw linnen overhemden, shirts, colberts en andere kleding zo lang mogelijk mooi.
  1. Was linnen op maximaal 30 graden
   Wil je linnen wassen op 40 of zelfs 60 graden? Was op maximaal 30 graden, om het risico op krimpen volledig te voorkomen.
  1. Droog je kleding aan de waslijn en strijk snel
   Droog je kleding het liefst aan de waslijn en strijk dit als het nog een beetje vochtig is. Op die manier houd je jouw linnen kleding na het wassen zo lang mogelijk als nieuw.

Linnen wassen: de perfecte behandeling voor jouw kleding

Linnen wassen en het de perfecte behandeling geven? Was jouw overhemden en andere linnen kleding met de bovenstaande tips, zodat het daar in ieder geval niet aan zal liggen.