Uit onderzoek blijkt dat lange mensen gemiddeld slimmer zijn dan kleinere mensen. Het onderzoek, gedaan door Schotse wetenschappers, legt een verband tussen de lengte van mensen en de intelligentie. Het IQ van de langere mensen bleek gemiddeld hoger.

bron: nu.nl / Behavior Genetics

In het onderzoek werden 6.815 onderzocht op vier typen intelligentie: reactietijd, verbaal vermogen, snelheid van de hersenen en herinneringsvermogen. De onderzoekers ondervonden dat 70 procent van het verband tussen lengte en IQ genetisch is. Dus er zijn genen die zowel de groei als de intelligentie ontwikkelen.

Het is niet de eerste keer dat er een relatie wordt gevonden tussen de lengte en bepaalde karakteristieken. Zo vinden lange mensen makkelijker de liefde van hun leven, zijn ze succesvoller in het zakenleven en zouden zouden ze gezonder leven.

Nederland de langste

Nederland staat bovenaan als het gaat om gemiddeld de langste bevolking. De Nederlanders zijn gemiddeld 1.83 meter. Mannen in Nederland zijn zelfs gemiddeld 1.88 meter lang. Een overzicht van de ‘langste landen’ vind je overigens hier.