Veel Nederlandse mannen zullen het volgende probleem wel herkennen. Je bent opzoek naar een overhemd, maar je hebt problemen om een overhemd te vinden zowel in de lengte als in de breedte goed zit.

Vaak zit een overhemd goed bij de taille en bij de schouders, maar zijn de mouwen te kort. Een grotere boordmaat kiezen zorgt ervoor dat het probleem zich verplaatst. Wat kun je doen aan dit probleem? In deze blog willen we je een aantal tips geven die je de volgende keer kunt inzetten bij de aankoop van een overhemd.

1. Manchetten

Een van de belangrijkste stappen is te weten wanneer de mouwlengte van je overhemd lang genoeg zijn. Er is een ongeschreven regel die te duidelijk maakt. De manchetten van je overhemd (uiteinde van de mouw) moeten eindigen waar je handpalm begint.

2. De pasvorm

De pasvorm van een overhemd is een van de belangrijkste aspecten waar je bij het kopen van een overhemd aan moet denken. Een regular fit zit zoals de naam al doet vermoeden veel losser dan een extra slim fit overhemd. Wanneer je langere armen hebt is deze fit vaak niet de beste keuze. Bij veel kledingmerken komt het accent op de verkeerde delen van het lichaam te liggen. Zoals reeds besproken in de introductie van deze blogpost.

3. Mouwlengtematen

Een aspect waar niet alle mannen naar kijken bij de aanschaf van een overhemd is de mouwlengtemaat. Er wordt vooral gekeken naar de boordmaat en naar de pasvorm. Dit terwijl veel van de bovenstaande ergernissen voorkomen kunnen worden door voor een langere mouwlengte te kiezen.

Bekijk direct de overhemden met mouwlengte 6 en overhemden met mouwlengte 7 uit het assortiment van Girav.

4. De kraag

De kraag van een overhemd, wat heeft dit nu te maken met langere armen? Voor een goed zittend overhemd een heleboel. Compromissen sluiten door te kiezen voor een lossere boordkraag is niet de oplossing. Houdt altijd een marge van twee vingers aan tussen je boordkraag en je nek.

Girav Livorno – 100% katoenGirav Bergamo – T-shirt stof

5. Schouders

Een andere vuistregel voor het kiezen van de juiste overhemdmaat is naar de schouders te kijken. De schoudernaad van het overhemd moet precies vallen op het schouderbot.

6. Taille

Naast de schouders, de kraag, mouwlengte, de pasvorm en de manchetten is ook de taille een belangrijk ijkpunt. Vooral voor langere mannen is dit een belangrijk onderdeel. Je kunt er bij een verkeerde fit dikker of juist te dun uitzien.

Overhemden van Girav

De overhemden die u terugvindt bij Girav houden rekening met vrijwel alle bovenstaande criteria, waardoor u als langere man met langere armen ook zult slagen.

Lees meer: