Nederlanders zijn een lang volk, maar toch is het ook voor lange mensen vaak lastig om goede, passende kleding te vinden in Nederland. Veel kleding in de grote winkelketens is gericht op het merendeel van de bevolking met een gemiddelde lengte. We hebben enkele tips om als lange, dunne man toch stijlvol over straat te gaan.

Kleding met een goede fit vinden

Bij lange en dunne mannen is het volgende issue vaak aan de orde: bovenkleding is lang genoeg, maar te breed. Of de kleding is qua breedte prima, maar te kort. Het is belangrijk om kleding te vinden, die jouw lichaamstype complementeert. Deze kleding vind je vaak niet bij grote winkelketens, maar des te meer bij winkels gericht op de lange man.

Stijltips

Mooi zittende kleding is dus een must voor de lange man. Kleding met een goede pasvorm complementeert je lichaamstype. Er zijn ook nog twee andere tips om er stijlvol uit te zien:

  • Horizontale lijnen: dit kunnen strepen zijn op een shirt, of een riem die de kleding onderbreekt. Waar verticale lijnen afkleden, maken horizontale lijnen breder. Ideaal als je lang en dun bent.
  • Laagjes: het dragen van verschillende lagen kleding zorgt voor volume.

Gespecialiseerd in de lange man

Tegenwoordig zijn er merken, zoals Girav, die kleding produceren speciaal voor de lange man. Zo vind je passende kleding bij jouw lichaamsbouw. Girav is gespecialiseerd in enkele producten, namelijk bovenkleding. Door dit specialisme heb je als lange man veel keuze en vind je altijd een t-shirt, pullover of overhemd in jouw maat.

Girav kleding is beschikbaar in 3 lengtes. Elke man vindt dus zijn ideale shirt. Voor 23.59 besteld, morgen in huis. Twijfel je nog? Je mag binnen 100 dagen retourneren.

Een paar ideale producten

Livorno overhemd Sky Blue

Vancouver pullover Dark Jeans