Een korte broek met een overhemd, gaan die twee kledingstukken samen? Niet iedereen kan er goed mee uit de voeten, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden. Het overhemd en de korte broek kun je combineren, als je daarvoor een paar belangrijke basisregels hanteert.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de korte broek net boven de knie valt. Een klein stukje over de knie is toegestaan, maar voor het mooie moet de knie goed zichtbaar zijn. Pas aan de andere kant op met te korte broeken, die halverwege de bovenbenen eindigen.

Korte broek en een overhemd

Wil je in het bijzonder een korte broek en een overhemd combineren? Kies een strakker model als je een slim-fit-overhemd draagt, en andersom. Pas er aan de andere kant mee op als je aan het werk gaat. In veel branches is het not done om een korte broek te dragen, zelfs niet als je daar een overhemd op combineert.

De overhemden voor een korte broek hebben een luchtig karakter. Dat kun je bereiken met een wat losser model, net als met een dunnere stof zoals piqué overhemden. Het is op die manier goed duidelijk dat het overhemd bedoeld is voor de zomermaanden, waardoor je daarmee met een korte broek eronder toch goed voor de dag komt.

Let op: pas op met overhemden met korte mouwen. Het lijkt een logische combinatie met de korte broek, maar hier is veel meer kritiek op. Het is dan een beter idee om de mouwen op te stropen, zodat je je toch op een zomerse manier kunt kleden.

Overhemd en een korte broek: zo doe je dat

Een overhemd met een korte broek combineren en benieuwd hoe je dat doet? Zorg er vooral voor dat je korte broek niet te kort is en bovendien netjes strak zit. Laat dit aansluiten bij de pasvorm van het overhemd. Het hemd zelf kies je altijd met lange mouwen, die je op kunt rollen als je het anders te warm krijgt. Op die manier kom je stijlvol voor de dag, ook als het weer het niet toelaat om een lange (spijker)broek te dragen.

Nieuwe kleding kopen en die leuk combineren? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.