Heb je geen tijd om je bezig te houden met de huidige trends en nieuwste mode, maar wil je er wel graag goed uitzien? Met de volgende 5 tips zie je er picobello uit, zonder er veel tijd aan kwijt te zijn.

1. Zorg voor schone, gestreken kleding

Het lijkt een simpel inkoppertje, maar toch zien we dit vaak terug: kleding met vlekken en kreukels. Zorg ervoor dat de kleding die je draagt altijd schoon en gestreken is. Investeer ook in goede, kwalitatieve kleding. Het kost je wellicht wat meer, maar je geniet ook langer van mooie kleren met een goede pasvorm.
 

2. Kies voor de juiste pasvorm

Draag kleren die jouw lichaamsbouw complimenteren. Het is belangrijk dat de kleding niet knelt, maar ook niet te ruim zit. Kies voor shirts, overhemden en broeken die goed aansluiten.

3. Draag het juiste ondershirt

Een ondershirt kan gedragen worden onder een overhemd of pullover. De huidige ondershirts hebben een strakke pasvorm en een dunne boordrand. De shirts kunnen een ronde hals of v-hals hebben. Een v-hals is geschikt wanneer je een overhemd casual open draagt. Draag je het overhemd gesloten met een stropdas? Dan is een ondershirt met een ronde hals weer een betere optie. Qua kleur is het vooral belangrijk om bij een wit overhemd voor een grijs ondershirt te gaan, om doorschijnen te voorkomen.

4. Kleed je naar de situatie

Niet iedereen vindt het even makkelijk om de juiste dresscode van een situatie in te schatten. Het is in ieder geval bij casual gelegenheden niet nodig om in een maatpak te komen. Tegelijkertijd ga je niet in een t-shirt en vale spijkerbroek naar een belangrijke vergadering bij een klant. Weet je echt niet hoe je je in een bepaalde situatie moet kleden? Kies dan voor een nette spijkerbroek, een overhemd en een casual colbert: dat is vrijwel altijd goed.

5. Voorkom kinderlijke kleding

Het is op alle leeftijden mogelijk om er modieus en goed uit te zien. Blijf bij de tijd en combineer de juiste kledingstukken met elkaar. Probeer als volwassen man de kinderlijke kleding te voorkomen. Hiermee bedoelen we de kleding met opvallende slogans, sportieve outfits in niet-sportieve situaties en het gebruik van veel opvallende kleuren door elkaar heen. Wil je er toch graag wat jonger uitzien? Draag dan een t-shirt in plaats van een overhemd onder een jasje.