Je favoriete trui vol kleine pillen die je er maar moeilijk af krijgt? Het zijn kleine pluisjes die uit het niets lijken te komen en alleen maar in aantal toenemen. Wat is het, waarom heb je er last van en, heel belangrijk, hoe kom je er vanaf?

Welke stoffen gaan pillen?

Zowel T-shirts als truien en vesten kunnen pillen, omdat het ligt aan het gebruikte materiaal. Het pillen ontstaat door wrijving van het materiaal, waardoor je er zowel bij kleding van goede als mindere kwaliteit last van zal hebben.

De vezels van het materiaal wikken zich om elkaar heen, iets dat zowel tijdens het dragen als het wassen gebeurt. Vooral wollen kleding heeft hier veel last van, ook als je een pullover van hoge kwaliteit koopt.

Je zal vooral veel last hebben van pillen rond de oksels, op de ellebogen en bij de hand. Daar is sprake van relatief veel wrijving, waardoor de pluisjes daar in grote aantallen ontstaan. Ook tijdens het wassen ontstaan er extra pillen.

Tip: pillen tegengaan tijdens het wassen? Voorkom dat je kleding wast met scherpe voorwerpen zoals een rits of een gesp. Doe die kleding in een waszak of was het apart, waardoor je minder last hebt van pilling op je andere kleding.

4 mannen met girav kleding aan

Pillen van kleding: voorkomen en verhelpen

Wil je het pillen van kleding voorkomen? Doe de kleding in ieder geval niet in de droger, maar droog het aan de lijn. Daarnaast is het een goed idee om de kleding die veel pilt in een waszak te wassen, om die minimaal in aanraking te laten komen met andere kleding.

Tip: er zijn ontpillers beschikbaar om de pillen te verwijderen. Daarmee kun je het niet voorkomen, maar we wel voor zorgen dat jouw trui vol pillen er weer beter uit komt te zien.

Nieuwe kleding kopen en voorkomen dat die gaat pillen? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.