Zwarte kleding wassen en voorkomen dat de kleur vervaagt? Met een paar handige tips houd je zwart zwart, zonder je daar zorgen over te hoeven maken.

Let op: was zwarte kleding alleen als dat echt nodig is. Laat de kleding tussen de draagbeurten door luchten aan een kledinghanger. En gebruik een vlekverwijderaar om vlekken te verwijderen, om het niet te vaak te hoeven wassen.

Wassen: hoe doe je dat met zwart?

Ga je zwarte was wassen? Was het alleen samen met andere zwarte kleding en sorteer het op gewicht. Bescherm kwetsbare stoffen tegen bijvoorbeeld een zwarte jeans.

Tip: voorkomen dat het zwart doorloopt in lichtere delen? Voeg 120 gram zout toe aan te trommel. Handig als je de kleding voor de eerste keer wast.

Was de kleding altijd binnenstebuiten en gebruik de koudst mogelijke stand, tot maximaal 30 graden Celsius. Was bovendien zo kort mogelijk en gebruik een vloeibaar wasmiddel. Dat zal goed oplossen in lage temperaturen.

Tip: er zijn wasmiddelen beschikbaar speciaal om zwarte was te wassen. Gebruik dit als je de vervaging van de kleuren zo goed mogelijk tegen wilt gaan om jouw kleding als nieuw te houden.

Zwarte kleding wassen: houd zwart zwart

Wil je zwarte kleding wassen en de kleur zo goed mogelijk behouden? Gebruik de bovenstaande tips, zowel de eerste keer als de volgende keer dat je T-shirts wast. En was alleen als dat echt nodig is, door de kleding eerst te luchten of de vlekken eruit te halen met een vlekverwijderaar. Je hoeft kleding minder vaak te wassen dan je zou denken, als belangrijkste bescherming tegen vervaging en andere slijtage van de zwarte was.