‘Hoe krijg ik koffievlekken uit kleding?’ Een belangrijke vraag, want die vlekken zijn inderdaad niet bepaald fraai. Gelukkig kun je ze er met een paar handige tips makkelijk uit krijgen.

Koffievlekken uit kleding verwijderen: 5 tips

Koffievlekken uit jouw kleding verwijderen? We zetten 5 handige tips voor je op een rij, zodat je altijd wel iets in huis hebt om mee aan de slag te gaan:

  • Vlekverwijderaar-stift
  • Babypoeder en babydoekjes
  • Eigeel met badstof of een spons
  • Zout is een wondermiddel
  • Witte azijn, sodawater of baking soda

Vlekverwijderaar-stift

Speciaal gemaakt om vlekken uit kleding te verwijderen, bijvoorbeeld als je koffie hebt gemorst. De stift kun je gebruiken voor de bekleding van je auto, in huis, op kantoor en ook op jouw kleding. Verwijder vlekken uit te kleding, gewoon door de instructies bij de stift op te volgen.

Babypoeder en babydoekjes

Geen handige stift in huis, maar wel benieuwd hoe je koffievlekken uit je kleding krijgt? Als je kleine kinderen hebt kunnen die babyproducten heel handig van pas komen. Gebruik een beetje babypoeder en laat het een paar minuten inweken. Je kunt het poeder en de vlek er daarna met een zachte borstel, handdoek of papieren doekje afgeven.

Geen poeder in huis, maar wel babydoekjes? Gebruik die om de koffie van je kleding af te vegen. Let op: dit werkt het best als de vlek nog vers en vochtig is. Het doekje zal de koffie dan opnemen.

Eigeel met badstof of een spons

Iets minder voor de hand liggend misschien: eigeel. Klop het eigeel en wrijf het met badstof of een spons over de vlek. Doe dat ongeveer een minuutje, om de vlek daarna met water af te spoelen. Het eigeel zal de koffie opnemen, waardoor de vlek verdwijnt.

Zout is een wondermiddel

Je kunt met zout koffievlekken uit kleding verwijderen. Sprenkel het in een ruime hoeveelheid over de vlek, zodat dit in het textiel kan trekken. Laat het een paar minuten inwerken en gebruik een papieren doekje of zakdoek om de vlek te verwijderen.
5 mannen met Girav overhemden aan

Witte azijn, sodawater of baking soda

Andere handige producten die je gewoon thuis hebt liggen zijn witte azijn, sodawater en baking soda (bakpoeder). Met name witte azijn stinkt behoorlijk, maar is net als de andere producten geschikt om over de vlek te gieten en die daarmee te verwijderen.

Krijg jouw koffievlekken uit kleding en houd het netjes

We hopen dat je met onze antwoorden op ‘hoe krijg ik koffievlekken uit mijn kleding’ aan de slag kunt. En lukt het toch niet? Dan heb je natuurlijk de keuze uit onze mooie T-shirts, waar je dan geen koffie over moet morsen. Of kies voor een hagelwit nieuw overhemd.

Nieuwe kleding kopen om zonder koffievlekken te starten? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.