Veel mannen zullen de volgende ergernis wel herkennen. Je hebt een overhemd waarvan de boordkraag niet meer goed zit. De boord oogt slap en blijft niet goed in model zitten. Zelfs het bezoeken van een stomerij lijkt geen verschil te maken. In dit blogartikel geven we een aantal tips waarmee je ervoor zorgt dat je overhemdboord een stuk langer goed blijft zitten.

1. Na het wassen direct aan een hanger

Om de kraag van een overhemd in goede conditie te houden is het belangrijk om het overhemd direct na het wassen op te hangen aan een kledinghanger. Het is van belang dat je direct de kraag goed vouwt. Eventuele kreukels en andere oneffenheden kunnen op deze manier nog op een natuurlijke manier verdwijnen.

2. Voorkom dat de punten van de boord gaan kreuken

De meeste overhemden zijn standaard uitgerust met een pvc/plastic collarstay, ook wel baleinen genoemd, waarmee de kraag van het overhemd op zijn plek blijft zitten. Op ten duur slijten deze collarstays af en moeten deze worden vervangen. We raden je aan om te kiezen voor metalen baleinen.

3. Bovenste knoopjes dichthouden

Wanneer je een overhemd niet direct gaat dragen en opbergt in je kast is het verstandig om de bovenste knoopjes te sluiten. Een Reddit gebruiker met de naam PTKIRL heeft twee identieke shirts een lange periode in zijn kast laten hangen. Het overhemd met de bovenste knoopjes gesloten had een beter uitziende kraag.

4. Op de juiste manier strijken

Het strijken van de boordkraag zelf is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je wilt dat een kraag rechtop blijft staan. Uiteraard is dit voor een gedeelte de oplossing, maar er is meer. Vaak vergeten mannen het gedeelte net onder de boordkraag te strijken. Door meer aandacht te besteden aan het strijken van het voorpand en de schouders van het overhemd zal de boord ook beter in model gaan staan.


Op zoek naar een nieuw overhemd?

Bekijk het assortiment topkwaliteit overhemden op Girav.nl. Voor 23.59 besteld is morgen al in huis. Je kunt het overhemd thuis passen en mocht het toch niet bevallen dan kun je binnen 10 dagen retourneren.