Draag je wel of geen shirt onder een overhemd? Wat ons betreft trek je wél een T-shirt aan, maar zorg je ervoor dat je die niet ziet.
Een T-shirt onder jouw overhemd biedt een aantal voordelen. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat het shirt zichtbaar is. Hoe doe je dat en waar moet je op letten? Wij delen een aantal handige tips.

Wel of geen shirt onder een overhemd?

De eeuwige discussie zullen we er misschien niet mee oplossen, maar wat ons betreft biedt een T-shirt onder een overhemd drie belangrijke voordelen:

 • Voorkomt zweetplekken
  Een (katoenen) T-shirt neemt transpiratie op. Het voorkomt zweetplekken in je nette overhemd.

Tip: onze shirts maken we van American Cotton. Dit Amerikaanse katoen staat bekend om de betere en stevigere kwaliteit. Bovendien blijven de shirts langer zacht.

 • Langer fris
  Dankzij het T-shirt komt jouw huid niet in aanraking met het overhemd. Daardoor blijft het overhemd langer fris.
 • Onzichtbaar
  Een goed T-shirt onder een overhemd is onzichtbaar. De randen en contouren van het shirt zijn niet zichtbaar door het overhemd heen.

Tip: en kies je een Long Fit T-shirt? Door die ín je broek te stoppen voorkom je dat het shirt omhoog kruipt.

Waarop letten voor een onzichtbaar T-shirt: 4 tips

Als je toch nog twijfelt over wel of geen shirt onder een overhemd hebben we een paar handige tips voor je:

 • Kies een goede pasvorm
  Een T-shirt onder een overhemd moet de juiste pasvorm hebben. Draag een shirt dat de vorm van jouw lichaam volgt. Het voorkomt (te veel) extra stof die rond jouw lichaam slobbert. Met ons unieke Girav Maatsysteem vind je de ideale pasvorm.
 • Draag een V-hals
  Onder een overhemd is een V-hals T-shirt de beste keuze. De hals voorkomt dat het shirt zichtbaar wordt onder jouw overhemd, bijvoorbeeld als je een of meerdere knoopjes open doet. Stem de diepte van de V af op het aantal knoopjes dat je wilt openen. Bekijk bijvoorbeeld onze shirts met een lage V-hals.

Tip: het V-hals T-shirt laat je bovendien iets slanker lijken. Dat is wellicht mooi meegenomen als je het shirt een keer zonder een overhemd draagt.

 • Stem af op jouw huidskleur
  Kies een T-shirt in de kleur van jouw huid. Of in een kleur die daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komt. Het zorgt voor een naadloze overgang van jouw lichaam naar het ondershirt. Dat voorkomt dat er randen zichtbaar worden onder het overhemd dat je draagt, ook als die een dunnere stof heeft. Zo draag je bovendien een mooi shirt onder een wit overhemd. Ons Brisbane-shirt is beschikbaar in diverse lichte (huids)kleuren.
 • Koop het shirt lang genoeg
  Let goed op de lengte van het T-shirt of hemd onder een overhemd. Voorkom dat de onderkant van het shirt boven jouw broekriem uitkomt, zowel aan de voor- als achterkant. Met onze maattabel bekijk je hoe lang jouw shirt minimaal moet zijn.

Tip: benieuwd welke lengte goed bij jou past? Ga uit van standaard bij een lengte tot 1,85 meter, kies voor long fit bij 1,85 tot 2 meter en draag extra long fit als je langer bent dan 2 meter. Je kunt er dan zeker van zijn dat het shirt lang genoeg is, ook na meerdere keren wassen.

Onzichtbaar T-shirt voor onder jouw overhemd bestellen

Wil je een onzichtbaar T-shirt voor onder jouw overhemd kopen? Bekijk onze T-shirts en gebruik de praktische tips om de juiste keuze te maken. Of bekijk onze Invisible ondershirts, waarmee je makkelijker een goede keuze maakt.