Wat is een onzichtbaar ondershirt?

De benaming zegt het al; een onzichtbaar ondershirt is een shirt dat ook onder een wit (of licht gekleurd) overhemd onzichtbaar is. Hoe kan een ondershirt onzichtbaar zijn? Simpel: Dat komt door de juiste hals én de gelijkenis tussen de kleur van het ondershirt en de huidoppervlakte. De hals van het T-shirt moet diep en breed genoeg zijn zodat deze ook bij een geopend overhemd onzichtbaar is. Door het contrast tussen het ondershirt en de huid weg te nemen vallen de contouren van het T-shirt niet meer op. Deze contouren zou je anders duidelijk door je overhemd zien bij de mouwen en bij de hals.

 

 Hong Kong Invisible  Wit ondershirt

Waarom een onzichtbaar ondershirt?

Een overhemd dragen is voor veel mannen dagelijkse kost. Onder deze stijlvolle buitenste kledinglaag gaat bij twee derde van de Nederlandse mannen ook een andere laag schuil. Veel mannen vinden dat een T-shirt dat gedragen wordt onder een overhemd, onzichtbaar moet zijn en comfortabel moet zitten. Een onzichtbaar ondershirt brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Je outfit ziet er netter uit omdat je de randen van je ondershirt niet door je overhemd ziet.
  • Je krijgt minder snel last van onaangename zweetplekken omdat de transpiratie niet direct in het overhemd trekt. Daarom komt een ondershirt dus ook in de zomer van pas!
  • Het dragen van een ondershirt is hygiënischer omdat je bovenkleding langer fris blijft.
  • Een Girav ondershirt geeft extra warmte en blijft dankzij de extra lengte ook nog goed in de broek zitten.

Waar moet je bij een onzichtbaar ondershirt op letten?

Niet elk T-shirt is hetzelfde, integendeel zelfs. Girav heeft verschillende T-shirts die uitstekend als ondershirt onder een overhemd gedragen kunnen worden. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, zowel met normale, aangesloten boord als wel met lage of zeer lage V-hals.

Als je een wit of licht gekleurd overhemd draagt en je wilt er zeker van zijn dat je ondershirt onzichtbaar is, dan raden we je één shirt aan: Brisbane Invisible. De kleur en de hals diepte zijn speciaal ontworpen om niet op te vallen.

Let op de volgende punten als je een goed onzichtbaar ondershirt wilt:

De pasvorm

Ten eerste is een goede pasvorm belangrijk. Een shirt dat mooi aansluit is een vereiste. Een aangesloten shirt voorkomt dat extra stof om het lichaam slobbert.

De hals

Maar ook de hals is belangrijk. Een overhemd wordt regelmatig gedragen met één of meerdere knoopjes open. Indien je een onzichtbaar T-shirt wenst is het extra belangrijk om de juiste V-hals te kiezen. Het aantal geopende knoopjes van uw overhemd bepaalt dan hoe diep de V-hals moet zijn.

De kleur

Kies een kleur ondershirt dat op jouw eigen huidskleur lijkt. Hierdoor creëer je een minimale kleurovergang tussen jouw lichaam en het ondershirt en daarom zie je geen randen door het overhemd heen.

De lengte

Zorg ervoor dat jouw ondershirt lang genoeg is zodat de randen van het onderhirt niet boven je broekriem uitkomen. Het is vervelend als je je shirt steeds weer terug in de broek moet proppen en de duidelijk zichtbare randen doen afbreuk aan jouw nette outfit. De beste lengte voor jouw onzichtbare ondershirt vind je met behulp van onze maattabel.