Herken je het probleem dat je het ene moment te dik bent aangekleed, maar het volgende moment het juist weer koud hebt? Je bent zeker niet de enige. Van en naar werk is het vaak te koud om alleen een jas met overhemd te dragen, terwijl de temperatuur op de werkvloer zich weer niet leent voor een dikke wollen trui. De oplossing is om met lagen te werken. We geven je vijf tips waarmee je als man op een stijlvolle manier gebruik maakt van deze oplossing.

1. Draag verschillende prints en stoffen

Het dragen van lagen is interessant als je ervoor kiest om meerdere stoffen en prints over elkaar te dragen. Gebruik bijvoorbeeld prints en draag ze van druk naar minder druk of andersom.

2. Blijf variëren

Laagjes zijn niet alleen functioneel, maar kunnen een outfit ook meer elan geven. Onze tip: probeer zoveel mogelijk te variëren in stijl, soorten patroontjes en texturen. Kijk ook goed naar accessoires die het geheel afmaken.

3. Kleurgebruik boven alles

Gebruik kledingstukken die je ook afzonderlijk van elkaar kunt dragen. Draag dus geen trui in een kleur, die je normaal ook niet zou aantrekken. De kleuren: rood, blauw, groen, oranje en paars zijn eenvoudiger met elkaar te combineren dan fel roze of een andere extreme kleur.

4. Elke laag heeft een functie

Iedere laag kleding heeft haar eigen functie en regels. Zonder deze regels zou je er binnen de kortste keren bijlopen als een circusattractie. Hieronder hebben we kort een aantal basisfuncties onder elkaar gezet:

pullover_girav

  • Onderste laag: heeft een functioneel doel. Warmte en comfort zijn de kernwoorden. Een goed basis t-shirt is een absolute pre.
  • Tweede laag: heeft een minder functioneel doel en vormt de basis voor de stijl die je wilt neerzetten. Deze laag kan een overhemd, polo of shirt zijn (korte of lange mouwen). De boord van het overhemd, shirt of polo is bijna altijd zichtbaar, waardoor het leuk is om hier iets gedurfdere keuzes te maken.
  • Derde laag: een trui, vest, pullover of een jasje/colbert maken de outfit af. Bij koude weersomstandigheden of formele bijeenkomsten kun je ook een pullover én een blazer dragen.

5. Accessoires om de outfit compleet te maken

Je maakt een outfit af door de juiste accessoires te gebruiken. Denk hierbij aan een leuke sjaal of een mooie stropdas. Tegelijkertijd kan het gebruik van de verkeerde accessoires een outfit breken. Ook de kleine details zijn belangrijk wanneer je een outfit samenstelt met meerdere lagen.