Een gastblog van Stephan van Duin, Digital Nomad. Stephan schrijft o.a. voor De Correspondent en verblijft momenteel in Lissabon.

Een tijdje terug ben ik ‘digital nomad’ geworden. Dat betekent dat ik werk waar ik wil, en het enige dat ik daarvoor nodig heb is mijn laptop. Nu werk ik natuurlijk het liefst waar het lekker weer is, en het leven goed; Valencia, Lissabon, Belgrado, Rabat… en straks op naar Zuid Amerika!

Tot zover niks te klagen: in al die landen kun je gewoon hard werken, en daarna lekker een rondje flaneren of een hapje gaan eten. Maar ik ben 1.98m, en het vinden van passende kleding op een willekeurige Marokkaanse markt of zelfs in een normale kledingwinkel is simpelweg onmogelijk. Daarbij wil je ook nog iets dat goed staat, en niet veroordeeld zijn tot dat enige XL-shirt dat dan toch ineens bij de oom van de kraamhouder op zolder lag – al sinds Lubbers.

Gelukkig kan ik daarvoor bij Girav terecht. Hun shirts passen gewoon altijd goed, ze zijn van goede kwaliteit, en – niet onbelangrijk – lichtgewicht. Ik moet toch steeds mijn koffer onder de 23 kilo blijven houden, en dat lukt ondanks mijn brede selectie shirts nog steeds! Niet dat je er zoveel nodig hebt, want op de een of andere manier is de Cannes lijn het perfecte midden tussen shirts die nog best netjes kunnen zijn, maar ook zeker niet misstaan boven een paar oude flipflops en een surfboard.

Het digitale nomaden bestaan is voor lange mannen niet zonder uitdagingen – zoals elke keer als ik wil douchen of slapen – maar dankzij Girav hoef ik over mijn kleding in ieder geval niet meer na te denken!