Care

Buiten of toch binnen je was laten drogen?

Buiten de was laten drogen of toch de droogtrommel gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee manieren van drogen? Je leest alles over de verschillen in deze Girav story.

1. Een stuk sneller droog

Vrijwel altijd droogt je wasgoed buiten sneller dan binnen. Op een goede lentedag was het wasgoed al binnen drie kwartier droog. De gemiddelde tijd van een droogtrommel doet er al gauw 2 uur over.

Meest verkochte producten
Coming soon
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Coming soon
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

2. Beter voor het milieu

Buiten in de frisse lucht je wasgoed drogen is een stuk milieuvriendelijker dan het drogen van het wasgoed in een droogtrommel. Een gemiddelde droger slurpt veel elektriciteit wat het direct een stuk duurder maakt. Je wasgoed slijt daarnaast een stuk sneller door een wastrommel.

Een tip van een van onze klanten: Buiten de was laten drogen is uiteraard veel milieubewuster. Maar wanneer je kleding zoals T-shirts tot halfdroog in de droger stopt komt het er kreukvrij uit, heb je geen schimmelproblemen en kost het ook minder aan energie.

3. Het is beter voor je gezondheid

Het is beter voor je gezondheid om je wasgoed buiten te laten drogen dan binnen. Uit een onderzoek van Macintosh school of Architecture werd duidelijk dat in 25% van de onderzochte huishoudens vaker sporen van schimmels terug te vinden waren wanneer het wasgoed uitsluitend in het huis werd gedroogd.

Binnen 1 minuut het perfecte T-shirt

4. Buiten de was laten drogen kost meer moeite

Het is in Nederland maar zelden echt droog en er is bestaat altijd de kans op een spatje regen. Om de was continu in de gaten te houden kost een hoop moeite en is voor veel mensen geen optie vanwege werk of andere verplichtingen.

5. Behoud van materialen

Buiten je was laten drogen is ook nog eens beter voor het behoud van kleuren en de kwaliteit van je kledingstukken. Bij het drogen van je wasgoed in een droogtrommel gaan veel kledingvezels verloren. Het kan zelfs zo zijn dat er kleine gaatjes in je T-shirt na het wassen zijn. Wel moeten we erbij vermelden dat het laten drogen van kledingstukken in de zon ook nadelen heeft. De kleurvezels in kleding kunnen door teveel zonlicht gaan verkleuren. Handdoeken zijn iets stugger en ruwer dan dat ze uit de droger komen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes