Wellicht heb je hem al gezien: De nieuwe commercial “Brand New” van Girav Long Fit! Een stoere commercial die het verhaal vertelt over een ‘hero’ die een roadtrip over een onbekend ruig terrein maakt. Graag nemen we je mee in het verhaal achter de commercial en vertellen we je over de opnames van de campagne.

IJsland

De commercial is opgenomen in IJsland. Waarbij de ‘hero’ het strand op gaat. Deze scene is geschoten op het strand nabij Hafnik, een klein strandje even ten zuiden van Keflavik. Een unieke locatie, omdat het strand/zand op IJsland op veel plekken zwart is door het vulkanische landschap. Het zwarte strand zorgt er voor dat het witte T-shirt perfect uitkomt.
Het was een behoorlijke zoektocht naar een goede locatie voor deze scene, aangezien je aan de Zuidkust van het eiland niet het water in mag. De zee is daarvoor te gevaarlijk. Ook tijdens de opnames was de zee ruig en koud (+/- 5 graden). In de uiteindelijke scene zie je de ‘hero’ hier aan land komen, een T-shirt aantrekken en in zijn Jeep stappen op weg naar avontuur.

Brand New

Het thema van de commercial ‘Brand New’ grijpt terug naar de jaren ’60 toen het T-shirt door James Dean en Marlon Brando als ‘nieuw’ kledingstuk zijn plek in de kledingkast veroverde. De afgelopen 50 jaar is er weinig vernieuwd aan het T-shirt. Met het unieke maatsysteem claimt Girav een ‘brand new’ T-shirt, een shirt dat altijd een perfecte pasvorm heeft. De mens wordt nu langer en dan vraagt volgens Girav om een nieuwe maatvoering: Het Girav LongFit Maatsysteem.

 IMG_2078-4

Roadtrip IJsland

De roadtrip in de commercial leidt ons verder langs ruige omgevingen op IJsland. Zo rijden we over het zwarte strand van Vik, kijken we uit over het wijde landschap om uiteindelijk via een tankstation richting een onbekende stad te rijden. Tijdens de verschillende scenes wisselt onze ‘hero’ zijn witte T-shirt, nadat deze vies is geworden bij het repareren van zijn auto.

IMG_2312-9

De commercial is geschoten tijdens midzomernacht, waarbij het ook in de nacht licht bleef. Dit maakte het mogelijk de commercial tijdens een verblijf van 36 uur op IJsland op te nemen. Naast een vaste camera zijn sommige scenes spectaculair geschoten met een drone, waardoor de commercial nog meer de vorm van een speelfilm krijgt.

‘Brand New’ soundtrack

De muziek track van de commercial is geschreven en uitgevoerd door Eller. De single “Brand New” komt in de zomer van 2016 uit. Heb jij onze “Brand New” commercial al gezien? Check hem dan hier.

Concept & Productie: Lukkien
Regie: Ruzbeh Babol
Muziek: ‘Brand New’ door Eller, volledige track binnenkort verkrijgbaar.
Voor meer informatie over de muziek van Eller, zie Facebook