De pullover wordt vaak omschreven als een sweater of een trui, maar wat is de pullover nu precies voor kledingstuk? Bij Girav Long Fit hebben we katoenen pullovers met cashmere van hoge kwaliteit en wij vertellen je graag meer over de soort trui met V-hals. Hoe kun je bijvoorbeeld de pullover het best dragen en wassen en waar komt de naam pulli eigenlijk vandaan?

Betekenis van de pullover

Van Dale omschrijft de pullover als volgt: trui met mouwen, over een overhemd gedragen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de pullover ook wel jumper of jersey genoemd en in de USA noemen ze het een sweater. In Duitsland heet de V-hals trui een pulli. De pullover dankt zijn naam aan het simpele gegeven dat de trui meestal over andere kleding gedragen kan worden.

Geinig feitje: de naam sweater is vroeger ontstaan om precies te doen wat het woord al zegt, om het zweet tijdens het sporten of andere inspanningen op te vangen.

Hoe kun je een pullover het best dragen?

Zoals het woordenboek al zegt kan een pullover perfect met een overhemd worden gedragen. De kraag van het overhemd steekt er mooi bovenuit en geeft je een zakelijke look die toch ook business casual is. Onder de pullover kun je prima een slim fit T-shirt dragen en wil je helemaal een formele uitstraling creëren? Draag eens een pullover onder een colbert. Meer kun je lezen in de blog ‘Heren: draag een pullover met overhemd’.

Hoe cashmere pullovers wassen?

Je kunt de pullover van cashmere gewoon in de wasmachine wassen. Wij raden wel aan om de wol- of handwasinstelling te gebruiken. Heeft jouw wasautomaat dit niet? Was de pullover in dat geval niet op hoge temperatuur en kies voor de laagste centrifugestand. Meer tips over het wassen, drogen, strijken en stomen van je pullover lees je in ‘Je cotton cashmere pullover in de wasmachine wassen’.

Pulli voor lange mannen

De V-neck pullover hebben we bij Girav ook voor lange mannen. Met een lange pullover hoef je niet steeds de trui omlaag te trekken en dat is voor de lange man wel zo fijn. De long fit pullovers van Girav zijn gemaakt van katoen en cashmere en eenvoudig online te bestellen. Gebruik hiervoor het handige maatsysteem om de juiste maat pullover te kiezen. Je kunt trouwens ook gewoon thuis de trui passen, want je hebt 30 dagen de tijd om te retourneren.

Je weet nu waar de naam pulli vandaan komt, hoe je de trui kunt dragen en wassen en waar je mooie pullovers kunt kopen speciaal voor lange heren. Heb je meer vragen? Laat het ons gerust weten.