Care

7 tips voor vetvlekken verwijderen uit kleding

Het kan iedereen gebeuren: een vetvlek in je kleding. Tijdens het koken, frituren of eten kan vet onverhoopt op jouw kleding komen. Heb jij net een nieuw overhemd van Girav aan en zit hier nu al een vetvlek op? Geen zorgen, met de volgende 7 tips verwijder jij binnen no-time vetvlekken uit kleding.

Tip 1: Afwasmiddel

Hoe krijg je vetvlekken uit kleding? Met afwasmiddel! Smeer afwasmiddel op de vetvlek en laat dit intrekken, zodat het vet wordt afgebroken. Was hierna het kledingstuk in de wasmachine en de vetvlekken zijn verdwenen.

Tip 2: Vloeibaar afwasmiddel

Is het kledingstuk waar de vetvlek op zit van polyester gemaakt? Deze vlek kan je eenvoudig verwijderen met behulp van vloeibaar afwasmiddel. Was het item vervolgens op de hoogste temperatuur die wordt aanbevolen op het waslabel.

Tip 3: Schoonmaakazijn

Hoe krijg je vetvlekken uit suède items? Door azijn op een tandenborstel te doen en hiermee zacht over de suède stof te wrijven kan je de vetvlek verwijderen. Pas wel op dat je niet te hard boent, dan kan je de vlek verspreiden.

Tip 4: Wasbenzine

Kom jij er pas na enige tijd achter dat er een vetvlek in jouw kledingstuk zit? Door te deppen met wasbenzine en het kledingstuk vervolgens te wassen in de wasmachine, krijg jij de vlek hoogstwaarschijnlijk alsnog uit jouw kleding.

Tip 5: Talkpoeder

Wanneer de vetvlek nog maar net op jouw kleding zit, kan je talkpoeder gebruiken. Talkpoeder neemt het vet op en voorkomt op deze manier een vlek. Dit kan echter alleen wanneer het vet nog niet is ingetrokken. Na het gebruik van talkpoeder raden wij je aan om het kledingstuk een extra keer te wassen in de wasmachine.

Tip 6: Citroenschijfje

Een goedkope en eenvoudige oplossing, misschien heb je het zelfs wel in huis liggen: citroen. Snij een schijfje af en wrijf dit vervolgens over de vlek. Gooi het kledingstuk in de wasmachine en geniet daarna weer van schone, frisse kleding.

Tip 7: Vermijd heet water

Heb jij net iets gemorst en is de vlek dus nog ‘vers’? Gebruik nooit warm water of warm water gecombineerd met reinigingsmiddelen om de vlek te verwijderen. De warmte zorgt er namelijk voor dat de vlek nog sneller in jouw kleding trekt. Dit maakt het alleen lastiger om de vlek te verwijderen.

Je outfit in 3 lengtes
Coming soon
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Coming soon
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Kleding is aan vervanging toe, wat nu?

Heb jij thuis nog kledingstukken liggen met vlekken die er écht niet meer uit gaan? Neem snel een kijkje in ons ruime assortiment en vervang jouw oude kledingstukken. Bij Girav slaagt elke man.

Op werkdagen voor 23.59 besteld, Morgen in huis.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes