Ben je op zoek naar het juiste overhemd, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij geven je 5 tips bij het kopen van een overhemd.

1. Modern fit

Dit seizoen hoeven overhemden niet per se strak om het lichaam te zitten. Overhemden mogen een lossere pasvorm hebben, waardoor ze wat comfortabeler zitten. Dit wordt ook wel de modern fit genoemd. Deze pasvorm is licht getailleerd, maar wel losser dan slim fit.

2. Goede pasvorm

Het belangrijkste bij de pasvorm is dat het overhemd je lichaamsbouw complimenteert. Let hier goed op wanneer je overhemden gaat kopen:

  • span je schouderspieren aan en maak je zo breed mogelijk. Kan je nog bewegen in het overhemd?
  • Steek je armen voor je uit. Heb je nog voldoende bewegingsvrijheid?

3. Dubbel geweven (2ply)

Zoek naar een overhemd van een dubbel geweven stof, ookwel 2ply genoemd. Deze stof blijft langer mooi en verkleurt minder snel. Let erop dat je 2ply garen kiest dat in twee richtingen is geweven: zowel in de lengte als breedte. Alleen dan gaat het dubbel weven ook het ‘pillen’ van de stof tegen.

4. Kraag

De kraag van een overhemd heeft veel invloed op de uitstraling. Wil je jouw overhemd zowel zakelijk als casual kunnen dragen? Ga dan voor een klassieke boord. Deze boord is zowel met als zonder stropdas te dragen.

PalermoLivorno

5. Lengte van de mouw

Vooral bij lange mouwen komt het regelmatig voor dat de mouwen van een overhemd te kort zijn. Kies voor een overhemd waarbij je een mouwlengte kan aangeven, zoals bij de overhemden van Girav. Dan weet je zeker dat de mouwen lang genoeg zijn.