De koude winter in 2015 is nog niet echt begonnen, maar de modetrends voor herenkleding staan daarom niet stil. De winterjas heb je hoogstwaarschijnlijk nog niet aangehad, want dat is nog veels te warm. Voor de stoere man is een iets dikkere trui of pullover met sjaal voor deze temperaturen eigenlijk wel genoeg.

De belangrijkste wintertrends van 2015/2016 voor heren hebben we voor je op een rijtje gezet. Lekker makkelijk dus om je garderobe te vernieuwen!

De coltrui is terug!

Terug van weggeweest is de coltrui voor heren. De retro trui met hoge col behoort deze winter echt tot de fashion trends. Dus zorg ervoor dat er snel eentje in je kast ligt. Eeuwen geleden werd deze trui met opgerolde kraag veel gedragen door zeelieden, arbeiders en atleten. Ook Apple-oprichter Steve Jobs stond bekend om het dragen van de coltrui. De coltrui ken je misschien ook wel van het sporten op het voetbalveld tijdens de winter.

De comfortabele coltrui is op iedere soort broek te dragen en de hoge col bij de hals zorgt ervoor dat je geen koude nek krijgt. Zelfs naar kantoor kun je deze trui dragen in plaats van bijvoorbeeld een overhemd. En heb je het erg koud, draag de coltrui dan eens onder je overhemd! Coltruien heb je in strakke en klassieke fits en met de modetrend van wijdere kleding deze winter is een oversize coltrui ook cool om te dragen. Mocht je het toch echt koud krijgen, draag een trui of pullover over de coltrui heen. Wil je echt een trendsetter zijn, doe dan een coltrui met een wijdere kraag over de coltrui die je al aan hebt.

Wijd is het nieuwe strak

Wijd is de modetrend voor mannen in de winter van 2015. Het is goed mogelijk dat deze trend nog wel even aanblijft. Wijde broeken, wijde shirts, wijde truien en ook dus wijde coltruien. Oversize dus mannen! Wijde kleding heeft een relaxte uitstraling en is zeker aangenaam om te dragen. Is strak dan helemaal not done? Nee, natuurlijk kun je nog steeds strakke shirts en truien dragen. Bijvoorbeeld onder de wijde kleding en overjassen. Tip: witte sneakers of schoenen met een hoge witte zool verfijnen jouw look met wijde kleding!

Draag een smalle sjaal

De laatste winterse modetrend van 2015 die we benoemen is de smalle sjaal. Wil je helemaal stijlvol overkomen of juist sportief? Draag dan een smalle sjaal over jouw coltrui of wijde trui. Deze eenvoudige accessoire past bij verschillende outfits en je kunt de sjaal dragen zoals jij wil. Bijvoorbeeld in een halve strik, knoop of lus. Met zo’n smal sjaaltje perfectioneer je jouw look helemaal!

Leuk die trends, maar welke kleur moet je nu eigenlijk hebben? De winter van 2015/2016 staat in het teken van de ‘seventies’. Oranje, bruin en rood zijn retro-kleuren waar je mooie en stoere combinaties mee kunt maken. Wil je een meer verfijnde uitstraling? Kies dan voor antraciet of donkergrijs.

Succes met je nieuwe look!

Lees ook: