Gratis bezorging met Fietskoeriers.nl

Bij Girav heb je de keuze om je artikelen te laten bezorgen door een fietskoerier van Fietskoeriers.nl. Deze keuze wordt geboden in 33 steden. De reden voor Girav is simpel; duurzame shirts moeten duurzaam worden bezorgd. En zoals het gezegde luidt: Op de fiets vervuil je niets.

 

Hoe werkt dat?

Je artikelen worden vanuit ons magazijn met groengasauto’s naar jouw stad gebracht. Daar wordt alles overgeladen in cargobikes. Het laatste stuk naar je huis neemt de fietskoerier voor zijn of haar rekening. Dus het shirt van Girav wordt niet helemaal op de fiets gebracht? Nee, de fietskoerier is snel, maar de afstanden tussen de steden worden met groengas-auto’s gereden.

 

 

Wanneer bezorgen de fietskoeriers?

Ze bezorgen tussen 18.00 en 22.00 uur. Dan is de kans het grootst dat je thuis bent. Het is ook de reden dat 98% van de pakketten die worden bezorgd door fietskoeriers ook daadwerkelijk worden afgeleverd.

 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Zeker, zodra je bestelling is geplaatst, krijg je een mail met een track&trace-code. Vul deze code hier in en je weet wat de status van je bestelling is.

 

Kan ik de bezorgdag wijzigen?

Jazeker, je kunt tot 18:00 uur je bezorgdag bij Fietskoeriers.nl wijzigen. Handig is om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te bellen (085 - 273 74 42), whatsappen (06 - 144 35 193), mailen ([email protected]) en je kunt ook met ze chatten via deze link. Hou de track&trace-code die je via de mail hebt gehad bij de hand. 

 

Ik ben niet thuis, want het is mooi weer en ik zit op het terras. Kan ik mijn afleveradres wijzigen?

Tuurlijk. Tot 18:00 uur kun je je afleveradres wijzigen. Voorwaarde is wel dat het nieuwe adres een beetje in de buurt is. Wederom is het dan handig om dan even contact op te nemen met de klantenservice van Fietskoeriers.nl. Ze zijn te bellen (085 - 273 74 42), whatsappen (06 - 144 35 193), mailen ([email protected]) en je kunt ook met ze chatten via deze link. Houd de track&trace-code die je via de mail hebt gehad bij de hand.

 

Wat als ik niet thuis ben?

Als je niet thuis bent op het moment dat de fietskoerier bij je voor de deur staat zullen ze altijd proberen je pakket bij je buren te bezorgen. Zo vergroten ze de kans dat het pakket in ontvangst genomen wordt en jij van je bestelling kunt genieten.
Zodra de fietskoerier een pakket bij je buren bezorgen doen ze natuurlijk altijd een kaartje door je brievenbus met het huisnummer waar je je pakket kunt afhalen. Lukt het ook bij je buren niet? Dan proberen ze het gewoon de volgende doordeweekse avond weer tussen 18:00 en 22:00 uur. Dat doen de fietskoeriers drie keer, daarna gaat het pakketje terug naar ons.

 

Fietsen ze ook met slecht weer?

Jazeker, ze hebben zelfs speciale wielen met spikes voor als het ijzelt of glad is. Natuurlijk zijn er extreme omstandigheden dat er niet wordt gefietst, maar dan houden ze je via de Track & Trace op de hoogte.

 

By the way; het is sinds het bestaan van Fietskoeriers.nl (mei 2016) nog maar 1 keer in 1 stad voorgekomen dat Fietskoeriers.nl het niet verantwoord vond om hun fietskoeriers op pad te sturen. Het zijn echte bikkels.

 

En als ik nu een bestelling doe van 500 shirts. Kan de fietskoerier zoveel meenemen?

Je staat verstelt hoeveel een fietskoerier kan meenemen. In een vrachtfiets met aanhanger zit ongeveer net zoveel ruimte als een gemiddelde bestelauto. Nee, een piano of een drie-zitsbank bezorgen ze (nog) niet.

 

Hoe is Fietskoeriers.nl eigenlijk ontstaan?

Fietskoeriers.nl is in 2016 opgericht en gestart in het voorjaar van datzelfde jaar. Het is een bundeling van fietskoeriersbedrijven die samen in alle grote steden van Nederland fietsen. Door te bundelen ontstond er een landelijke pakketservice op de fiets. Zoals gezegd rijden er tussen de steden groengas-auto’s. Uniek en supergroen.

 

Hebben ze een missie of vinden ze fietsen gewoon leuk?

Beide. Zoals ze zelf zeggen fietsen ze zich graag in het zweet voor jouw pakket. Aan de andere kant is er wel degelijk een missie. Ze willen al die vieze fossiele voertuigen de stad uit. Ze zijn aardig op weg, want dagelijks bezorgen ze duizenden pakketten. 

 

Waar kan ik meer informatie vinden over Fietskoeriers.nl?

In dit filmpje leggen ze in het kort uit wat ze doen en op hun website (www.fietskoeriers.nl) staat ook veel informatie.